Egons Kvartett - 
Underhållningsorkestern

Vi själva

Här kommer en kort presentation av oss själva:

  Anders Asp  

Anders Asp, bas. Började i Egons K 2024. Anders har spelat mest gitarr men har numera börjat att spela bas, akustisk sådan. Han spelar även munspel och lite mandolin, fiol och ukulele. Spelar även i duon Almgren och Asp. Har även förmånen att få spela på arbetstid i jobbet som musiklärare vid anpassad gymnasieskola. Anders har sjungit i flera körer i Gävle och är även med i Hedesunda Sångare. Spelar amatörteater med Bomhus Nästa och Stackbo Station. Anders är ursprungligen från Hudiksvall vilket ibland kan höras på dialekten. (Foto: Priv)

 

   


Sören Almgren, ”urgammal” musikant från Gävle. Spelar tolvsträngad gitarr i Egons, därav namnet "Tolvan". Gitarrist och sångare i ”Jack and the Rippers” popband på 60-talet, körsångare i många år, numera körledare för PRO-kör. Sjunger o spelar i ”Almgren & Asp” från Gävle. Mycket engagerad när vi "arrar" våra egna låtar, speciellt intresserad av att lära in nya och intressanta ackordsgrepp på sin gitarr. En av Sörens låtar, "Min karriär", spelar vi ofta. Sören är en hängiven boule-spelare. (Foto: Christer Bergström)

 

   


Erik Wiklund, spelar oftast ukulele, mera sällan gitarr och kallas därför "Ukulisten". Erik har också långt förflutet som musikant. Det började på 60-talet med popmusik i ”The Pools” från Hedesunda, fortsatte som flöjtist och var körledare för Hedesunda Sångare i 34 år, spelade horn och kornett i blåsorkestrar och har även arrangerat kör/orkestermusik och komponerat, t ex ”Lurberget”, där för övrigt även Sören deltog. (Foto: Curt-Olof Rask)